Maart 2019

STERRENKIJKDAGEN 2019

Ook in 2019 doet onze sterrenwacht mee aan het evenement Landelijke Sterrenkijkdagen. We ontvangen het publiek ditmaal weer op het terrein van de Rijswijkse Petanque Club ABA. Het adres is Lupinepad 1, Rijswijk. Als u met de auto komt, kunt u parkeren bij Sport- en Welzijnscentrum ‘De Schilp’, Schaapweg 4, Rijswijk.

Openingstijden:

Vrijdagavond 15 maart en zaterdagavond 16 maart 2019, vanaf 20.00 uur.

Bij helder weer staan er veel telescopen op het terrein opgesteld. Er zijn in het gebouw mooie presentaties te zien. De toegang is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt gewaardeerd.

 

Augustus 2019

PERSEïDEN- METEOREN WAARNEMEN OP STERRENWACHT

Op dinsdag 13 augustus 2019 is er een waarneemactie van de Perseïden- meteorenzwerm voor donateurs van onze sterrenwacht. Rond deze datum is de activiteit van deze meteorenzwerm maximaal. De sterrenwacht is deze avond open voor donateurs van 21 tot 24 uur. Het waarnemen zal op het dakterras plaatsvinden.

Het is aan te raden om warme kleding en eventueel een tuinstoel/ veldbed of iets dergelijks meenemen. Hiermee kunnen de vallende sterren comfortabel waargenomen worden.

 

September 2019

EERSTE PUBLIEKSAVOND VAN HET SEIZOEN 2019 - 2020

Vrijdag 6 september houden we de eerste publieksavond van het komende seizoen. De dagen worden korter, de nachten langer: de omstandigheden voor het waarnemen van hemelobjecten worden weer beter! Het publiek is om 20 uur welkom op de sterrenwacht.

 

STRANDWALFESTIVAL 2019

Dit jaar staat de sterrenwacht weer met een stand op het strandwalfestival in Rijswijk. Op zaterdag 14 september kun je ons op de verenigingsmarkt in het oude centrum van Rijswijk vinden. Zie ook: strandwalfestival.nl

 

Oktober 2019

NACHT VAN DE NACHT 2019

Op zaterdag 26 oktober 2019 neemt de sterrenwacht weer deel aan het landelijke evenement 'Nacht van de Nacht'. Dit is een initiatief van de Stichting Natuur en Milieu en de Provinciale Milieufederaties om de ernstige lichtvervuiling in ons land onder de aandacht te brengen. In deze nacht van de overgang naar wintertijd zal een deel van de openbare verlichting uitgeschakeld worden. Kom van 20.00 uur tot 22.00 uur op de sterrenwacht kijken of dit het zicht op de sterrenhemel verbetert! De toegangsprijs bedraagt € 4,- per persoon.