Maart 2018

WORKSHOP ASTROFOTOGRAFIE ZONNESTELSEL

Vrijdag 23 maart is er een workshop astrofotografie voor donateurs van de sterrenwacht. Het onderwerp is fotografie van objecten in het zonnestelsel: de zon, maan en planeten. De workshop is gericht op beginners in deze boeiende tak van de amateurastronomie. Het programma bestaat uit een inleiding en theorie, astrofoto’s maken in de praktijk op de sterrenwacht en nabewerking van de opnamen op de PC. Er wordt gewerkt met apparatuur van de sterrenwacht. Iedere deelnemer zal een aantal handelingen in de totale fotografie- en bewerkingsprocedure uitvoeren. De workshop vindt plaats van 20.00 tot 22.00 uur, aanmelding voor deelname is niet nodig.

 

Mei 2018

BASISCURSUS STERRENKUNDE

Dit voorjaar verzorgt de sterrenwacht weer een basiscursus sterrenkunde. De cursus is een inleiding in de sterrenkunde. Aan bod komen o.a. de onderwerpen  zon en sterren, het zonnestelsel, sterrenbeelden, het verre heelal en telescopen. De cursus bestaat uit twee lesavonden: maandag 14 mei 2018 en maandag 28 mei 2018. Aanvang op beide avonden om 19.45 uur, einde om 22.00 uur.

De cursuslocatie is de bibliotheek van Rijswijk. Aanmelding voor cursusdeelname en betaling van het cursusgeld loopt via de site van de bibliotheek, zie: [klik hier].

Het adres: Bibliotheek aan de Vliet - locatie Rijswijk, Generaal Eisenhowerplein 101, 2288 AG Rijswijk.

 

Juli 2018

MAANSVERDUISTERING ZIEN OP DE STERRENWACHT

In de nacht van vrijdag 27 op zaterdag 28 juli 2018 vindt een totale maansverduistering plaats. De sterrenwacht is voor het waarnemen van dit mooie verschijnsel voor het algemene publiek geopend op vrijdag 27 juli vanaf 21 uur, dit ondanks de dan geldende zomerstop van publieksavonden. De toegangsprijs bedraagt € 4,- per persoon. Donateurs van onze sterrenwacht hebben gratis toegang.