Januari 2020

DONATEURSVERGADERING

Vrijdag 10 januari 2020 om 20.00 uur houden wij op de sterrenwacht weer een vergadering voor donateurs van onze sterrenwacht. Het seizoen is bijna halverwege en wij gaan nog diverse publieksactiviteiten organiseren, waarbij wij hulp van donateurs nodig hebben. Op de agenda staan o.a. de Landelijke Sterrenkijkdagen, een excursie naar Leiden, de Zonnekijkdag en de publieksavonden. En misschien heb je zelf leuke ideeën voor activiteiten om te bespreken!

 

Februari 2020

APOLLO 15 THEMA-AVOND

Op maandag 10 februari 2020 verzorgt Manuel Roos een thema-avond rond de maanmissie Apollo 15. De Apollo 15 missie vond plaats tussen 26 juli en 7 augustus 1971 en was een van de meest succesvolle missies van het Apollo programma. Het was de eerste missie waarbij er een maanauto (Lunar Rover) meeging en waarbij men daadwerkelijk toekwam aan wetenschappelijk onderzoek. 

De avond zal beginnen met een korte presentatie over de techniek achter Apollo. Vervolgens de eerste helft van de documentaire “Apollo 15 you are go for launch”. Dan een korte pauze van ongeveer 10 minuten en vervolgens deel 2 van de documentaire. De totale documentaire duurt ongeveer 90 minuten, dus 45 minuten voor de pauze en 45 minuten na de pauze.

Na de film volgt nog een korte presentatie met foto’s die gemaakt zijn tijdens de missie met een toelichting over het gebied op de maan waar Apollo 15 destijds geland is.

De lezing vindt plaats in de bibliotheek van Rijswijk. Tijd: 19.30 uur - 22.00 uur. Toegangskaarten kosten voor leden van de bibliotheek € 7,00 en voor niet-leden € 8,00.

De verkoop van toegangskaarten voor deze lezing gaat via de site van de bibliotheek, zie [klik hier]. Het adres van de bibliotheek is: Generaal Eisenhowerplein 101, 2288 AG Rijswijk.

 

STERRENKIJKDAGEN 2020

Ook dit jaar doet onze sterrenwacht mee aan het evenement Landelijke Sterrenkijkdagen. We ontvangen het publiek ditmaal weer op het terrein van de Rijswijkse Petanque Club ABA. Het adres is Lupinepad 1, Rijswijk. Als u met de auto komt, kunt u parkeren bij Sport- en Welzijnscentrum ‘De Schilp’, Schaapweg 4, Rijswijk.

Openingstijden:

Vrijdagavond 28 februari en zaterdagavond 29 februari 2020, vanaf 20.00 uur.

Bij helder weer staan er veel telescopen opgesteld. Er zijn mooie presentaties te zien. De toegang is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt gewaardeerd.