Mei 2018

BASISCURSUS STERRENKUNDE

Dit voorjaar verzorgt de sterrenwacht weer een basiscursus sterrenkunde. De cursus is een inleiding in de sterrenkunde. Aan bod komen o.a. de onderwerpen  zon en sterren, het zonnestelsel, sterrenbeelden, het verre heelal en telescopen. De cursus bestaat uit twee lesavonden: maandag 14 mei 2018 en maandag 28 mei 2018. Aanvang op beide avonden om 19.45 uur, einde om 22.00 uur.

De cursuslocatie is de bibliotheek van Rijswijk. Aanmelding voor cursusdeelname en betaling van het cursusgeld loopt via de site van de bibliotheek, zie: [klik hier].

Het adres: Bibliotheek aan de Vliet - locatie Rijswijk, Generaal Eisenhowerplein 101, 2288 AG Rijswijk.

 

Juli 2018

MAANSVERDUISTERING ZIEN OP DE STERRENWACHT

In de nacht van vrijdag 27 op zaterdag 28 juli 2018 vindt een totale maansverduistering plaats. De sterrenwacht is voor het waarnemen van dit mooie verschijnsel voor het algemene publiek geopend op vrijdag 27 juli vanaf 21 uur, dit ondanks de dan geldende zomerstop van publieksavonden. De toegangsprijs bedraagt € 4,- per persoon. Donateurs van onze sterrenwacht hebben gratis toegang.

 

Augustus 2018

PERSEïDEN- METEOREN WAARNEMEN OP STERRENWACHT

Op zondag 12 augustus 2018 is er een waarneemactie van de Perseïden- meteorenzwerm voor donateurs van onze sterrenwacht. Rond deze datum is de activiteit van deze meteorenzwerm maximaal. De sterrenwacht is deze avond open voor donateurs van 21 tot 24 uur. Het waarnemen zal op het dakterras plaatsvinden.

Het is aan te raden om warme kleding en eventueel een tuinstoel/ veldbed of iets dergelijks meenemen. Hiermee kunnen de vallende sterren comfortabel waargenomen worden.