Bezoekregeling Rijswijkse Sterrenwacht - LET OP: op dit moment (juni/ juli '21) bekijken we in welke vorm publieksopenstellingen en groepsbezoeken in het komende seizoen van 1 september 2021 tot 1 juni 2022 hervat kunnen worden. De actuele coronasituatie laat alweer veel toe. Berichtgeving hierover zal tijdig op deze site geplaatst worden.

 

PUBLIEKSOPENSTELLINGEN

Iedere eerste en derde vrijdagavond van de maand is de sterrenwacht geopend voor publiek. Dit kan zonder afspraak. In deze Jaarkalender publieksavonden ziet u een overzicht van de data van publieksavonden in het huidige seizoen. In de maanden juni, juli en augustus is de sterrenwacht voor publiek gesloten. Op koningsdag, oudejaarsdag, nieuwjaarsdag en de avond van de dodenherdenking is de sterrenwacht ook gesloten. 

Kosten:

€ 4,00 per bezoeker. Pinbetaling is op de sterrenwacht niet mogelijk.

Tijden: 

Vanaf de seizoenstart op de eerste vrijdagavond in september tot en met de derde vrijdag in maart begint de publieksavond om 20.00 uur. Vanaf de eerste vrijdagavond in april tot juni begint de publieksavond om 21.00 uur. Het programma van de publieksavond duurt ongeveer 2 uur.

Programma publieksavonden:

Het feitelijke sterrenkundige programma met presentaties in de ontvangstruimte, rondleiding en waarnemen in de koepel en op het dakterras begint een kwartier na de genoemde aanvangstijden van de avonden.

Toegankelijkheid:

We wijzen erop dat het dakterras en de koepel van de sterrenwacht minder goed toegankelijk zijn voor personen die slecht ter been zijn.

 

DONATEURSOPENSTELLINGEN

Iedere tweede en vierde vrijdagavond van de maand is de sterrenwacht geopend voor donateurs van de sterrenwacht. Dit gaat het hele jaar door.

Aanvangstijd:

20.00 uur Tijdens wintertijd, na ingang van de zomertijd om 21.00 uur

 

GROEPSBEZOEKEN

U kunt ook met een groep of gezelschap een avond op de sterrenwacht doorbrengen. Op doordeweekse avonden kunt u met een groep of gezelschap de sterrenwacht bezoeken. Onze capaciteit is helaas te klein om publieksontvangsten in de weekenden te faciliteren. Wij doen veel voor scholen vanaf groep 6 van het basisonderwijs. We ontvangen verenigingen, personeelsgroepen, scouts etc. U krijgt een exclusief verzorgde avond en wij maken u wegwijs in het zonnestelsel en de ruimte. We werken met een standaard programma. We houden rekening met de leeftijd van groepen.

Bij groepen groter dan 25 personen wordt de avond verdeeld in een vroege en een late shift vanwege onze beperkte ruimte. Gezelschappen die uit minder dan 10 personen bestaan verwijzen wij voor een bezoek naar de publieksavonden.

Uiteraard wordt er bij helder weer ook door de telescopen waargenomen.

Aanvangstijd:    

20.00 uur, of in overleg.

Kosten:

€ 100,00 Voor een groep met maximaal 25 personen.

€ 150,00 Voor een groep met meer dan 25 personen. Dergelijke groepen worden in een vroege en een late shift opgedeeld.

Koffie en thee zijn gratis.

Als u een groepsbezoek wilt aanvragen, kunt u in deze kalender 

Jaarkalender groepsbezoeken

zien welke data beschikbaar zijn voor een bezoek. Vervolgens kunt u via dit formulier

Formulier groepsbezoeken

een bezoek op de gewenste datum aanvragen. Het formulier kan ook voor het opvragen van extra informatie rond groepsbezoeken gebruikt worden.

Veelgestelde vragen en bijbehorende antwoorden over groepsbezoeken vindt u in dit overzicht

Veelgestelde vragen over groepsbezoeken

 

VOORWAARDEN

Opzeggen of veranderen kan uiterlijk vijf werkdagen voor de afgesproken datum This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..