Maart 2024

STERRENKIJKDAGEN 2024

Ook dit jaar doet onze sterrenwacht mee aan het evenement Landelijke Sterrenkijkdagen. We ontvangen het publiek ditmaal weer op het terrein van de Rijswijkse Petanque Club ABA. Het adres is Lupinepad 1, Rijswijk. Als u met de auto komt, kunt u parkeren bij Sport- en Welzijnscentrum ‘De Schilp’, Schaapweg 4, Rijswijk.

Openingstijden:

Vrijdagavond 15 maart en zaterdagavond 16 maart 2024, vanaf 20.00 uur.

Bij helder weer staan er veel telescopen opgesteld. Er zijn mooie presentaties te zien. De toegang is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt gewaardeerd.

 

April 2024

DONATEURSAVOND MET THEMA: APOLLO 15

Op vrijdag 12 april 2024 geeft Manuel Roos op de sterrenwacht een presentatie over deze ruimtemissie naar de Maan. Deze activiteit is alleen toegankelijk voor donateurs van onze sterrenwacht. Aanvang: 21.15 uur.

 

Juni 2024

DONATEURSAVOND MET THEMA: ZONNEKIJKERS VAN ONZE STERRENWACHT

Op vrijdag 7 juni 2024 geven Marvin Verdurmen en Ted Pennings op de sterrenwacht een presentatie over de verschillende instrumenten voor het waarnemen van de Zon die in het bezit zijn van onze sterrenwacht. Aan bod komen de zonnespectroscoop, de Lunt H-alpha- telescoop en de protuberansenkijker. Als het weer het toelaat, wordt ook met deze instrumenten naar de Zon gekeken. Deze activiteit is alleen toegankelijk voor donateurs van onze sterrenwacht. Aanvang: 21.00 uur.