Bezoekregeling Rijswijkse Sterrenwacht

 

PUBLIEKSOPENSTELLINGEN

Iedere eerste en derde vrijdagavond van de maand is de sterrenwacht geopend voor publiek. Er hoeft voor toegang tot publieksavonden niet gereserveerd te worden. In deze Jaarkalender publieksavonden ziet u een overzicht van de data van publieksavonden in het huidige seizoen. In de maanden juni, juli en augustus is de sterrenwacht voor publiek gesloten. Op koningsdag, oudejaarsdag, nieuwjaarsdag en de avond van de dodenherdenking is de sterrenwacht ook gesloten. 

 

Programma publieksavonden:

Er wordt een sterrenkundig programma verzorgd met presentaties in de ontvangstruimte, rondleiding en waarnemen in de koepel en op het dakterras.

Kosten:

€ 5,00 per bezoeker. Pinbetaling is op de sterrenwacht ook mogelijk. Publieksavonden zijn vrij toegankelijk voor houders van een Ooievaarspas.

Tijden: 

Vanaf de seizoenstart op de eerste vrijdagavond in september tot en met de derde vrijdag in maart begint de publieksavond om 20.00 uur. De deur van de sterrenwacht is open vanaf het moment van de aanvangstijd. Vanaf de eerste vrijdagavond in april tot juni begint de publieksavond om 21.00 uur. Het programma van de publieksavond duurt ongeveer 2 uur en begint een kwartier na de genoemde aanvangstijden van de avonden. Een half uur na de aanvangstijd wordt de toegangsdeur gesloten.

Ontvangstcapaciteit en toegankelijkheid:

Er kunnen maximaal 20 bezoekers op een publieksavond ontvangen worden. We wijzen erop dat het dakterras en de koepel van de sterrenwacht minder goed toegankelijk zijn voor personen die slecht ter been zijn.

 

DONATEURSOPENSTELLINGEN

Iedere tweede, vierde en vijfde vrijdagavond van de maand is de sterrenwacht geopend voor donateurs van de sterrenwacht. Dit gaat het hele jaar door.

Aanvangstijd:

20.00 uur Tijdens wintertijd, na ingang van de zomertijd om 21.00 uur

 

GROEPSBEZOEKEN

U kunt ook met een groep of gezelschap een avond op de sterrenwacht doorbrengen. Op doordeweekse avonden kunt u met een groep of gezelschap de sterrenwacht bezoeken. Onze capaciteit is helaas te klein om publieksontvangsten in de weekenden te faciliteren. Wij doen veel voor scholen vanaf groep 6 van het basisonderwijs. Er is een mogelijkheid om klassen over twee shifts per avond te verdelen. We ontvangen verenigingen, personeelsgroepen, scouts etc. U krijgt een exclusief verzorgde avond en wij maken u wegwijs in het zonnestelsel en de ruimte. We werken met een standaard programma. We houden rekening met de leeftijd van groepen.

Uiteraard wordt er bij helder weer ook door de telescopen waargenomen.

Aanvangstijd:    

20.00 uur, of in overleg.

Kosten:

€ 100,00 Voor een groep met maximaal 15 personen.

Koffie en thee zijn gratis.

Als u een groepsbezoek wilt aanvragen, kunt u in deze kalender 

Jaarkalender groepsbezoeken

zien welke data beschikbaar zijn voor een bezoek. Vervolgens kunt u via dit formulier

Formulier groepsbezoeken

een bezoek op de gewenste datum aanvragen. Het formulier kan ook voor het opvragen van extra informatie rond groepsbezoeken gebruikt worden.

Veelgestelde vragen en bijbehorende antwoorden over groepsbezoeken vindt u in dit overzicht

Veelgestelde vragen over groepsbezoeken

 

VOORWAARDEN

Opzeggen of veranderen kan uiterlijk vijf werkdagen voor de afgesproken datum Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..