Door tenminste € 45,00 per kalenderjaar over te maken op:

ING rekeningnummer NL89 INGB 0002 4012 05

t.n.v. Stichting Sterrenwacht Rijswijk

bent u donateur van de stichting en kunt u deelnemen aan de diverse werkgroepen die binnen de sterrenwacht actief zijn. Vul ook het formulier Aanmelding als donateur (zie dat ook als menu-item onder 'Donateurs' bovenaan deze pagina) in om uw persoonsgegevens aan ons kenbaar te maken.

Het is ook mogelijk om uw persoonsgegevens naar ons te mailen. Mail dan uw naam, adres, woonplaats en e-mailadres (voor ontvangst Equinox en nieuwsberichten van de sterrenwacht) naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Op de sterrenwacht zijn ook papieren inschrijfformulieren voor nieuwe donateurs beschikbaar waarmee de persoonlijke gegevens aan ons opgegeven kunnen worden.

Persoonsgegevens worden behandeld in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Voor dit doel hanteren wij binnen onze organisatie een privacy statement.

De sterrenwacht is iedere tweede en vierde vrijdagavond van de maand gereserveerd voor de werkgroep astrofotografie. Naast het beoefenen van astrofotografie (dat wil zeggen het fotograferen van hemelobjecten) en het uitwisselen van resultaten, kunnen donateurs ook terecht als zij iets willen leren over deze tak van de amateursterrenkunde. 

Ruimtevaart, ruimteonderzoek, ontwikkelingen in de sterrenkunde en het zelf bouwen van telescopen en waarneemsystemen zijn ook thema's waaraan door de groep van actieve amateurs op de sterrenwacht aandacht besteed wordt. In het recente verleden zijn we gestart met waarneemexpedities voor donateurs naar locaties met een nog volkomen donkere nachthemel in Frankrijk en België.

Op publieksavonden is de sterrenwacht ook gratis toegankelijk voor donateurs. U dient zich wel te beseffen dat bij deze gelegenheden alles in het teken staat van het verzorgen van een inhoudelijk goede, waardevolle avond voor het algemene publiek. U krijgt dan als donateur geen voorkeursbehandeling. Als donateur kunt u wel bijdragen aan het slagen van een publieksavond door bijvoorbeeld vragen van het publiek te beantwoorden of met een meegebrachte telescoop hemelobjecten te laten zien.